Počet zobrazení stránky

čtvrtek 8. března 2012

K tomu daně jsou!

Naše fašistická vláda nás pravidelně zásobuje historicky převratnými ekonomickými objevy.
Zpravidla jde o zjištění že obrana státu není zadarmo, školství není zadarmo, zdravotnictví není zadarmo a pravděpodobně ani některé další věci nejsou zadarmo.
Je to důkaz, že jde o asociály, kteří dodnes žili v iluzi, že takové věci zadarmo jsou. Ostatně jeho veličenstvo Votočtužka 1. si dodnes myslí, že je zadarmo vydávání knih. Parazitem tedy není, na rozdíl od studentů kteří by chtěli zadarmo studovat.
Asi je na čase říci všem, kteří mají také pocit že jsou tyhle věci zadarmo, že zadarmo rozhodně nejsou. Odvádíme na ně polovinu svého příjmu přímo a nepřímo ještě něco navíc.
"Bezplatné školství" neznamená školství zadarmo, ale školství na něž se neplatí školné, protože je určeno všem. Podobně nápis "volný vstup" na dveřích divadla, kina či klubu neznamená, že by tu akci nikdo nezaplatil, ale že na ni může přijít kdokoli protože se neplatí u vstupu.
Kdyby vás zajímalo, proč tomu tak je, tak proto že to naši předkové takto nastavili. Není to ideální, ale pro společnost je lepší poskytovat vzdělání více lidem, z nichž mnozí nám třeba ani nic nového nepřinesou, než několika bohatším, u kterých je popravdě šance na úspěch vlastně stejná, jen jich je výrazně méně.
Podobně je výhodnější, když budeme poskytovat zdravotní péči i lidem, kteří si na ní nenaspořili, než vytvořit vrstvu elitních pacientů nemocnic a morové baráky pro ostatní.
Stát prostě takové věci zajišťovat má, protože jinak je naprosto k ničemu. Stát který není schopen obrany, udržení vnitřního pořádku, rozumné míry veřejného zdravotnictví a vzdělání, je státem skutečných parazitů - jediným smyslem vybírání daní se pak stává udržování přemrštěných platů státních papalášů.

Žádné komentáře:

Okomentovat