Počet zobrazení stránky

úterý 7. srpna 2012

Pronásledování ateistů

Tohle jsem si uvědomil teprve nedávno (i díky www.osacr.cz). Samozřejmě vím, že ateisté byli vždy v dějinách pronásledováni, ale nikdy mi předtím nedošel ten zjevný paradox, že zatímco jiné oběti nacismu i jiných genocid jsou dávno alespoň morálně rehabilitovány (např. Židé), z ateistů jsou naopak děláni pachatelé i když to byli také oběti.



Ateismus je jediný světonázor nebo náboženství, které v SS netolerujeme. Netoleroval jsem ateisty v řadách SS. Každý člen hluboce věřil v Boha, v to, co mí předkové nazývali Waralda, ta prastará, ta která je mocnější než jsme my.(Longerich, Heinrich Himmler, Oxford University Press, 2012, p. 220)

Byli jsme přesvědčeni že lidé potřebují a vyžadují víru. Proto jsme bojovali proti ateistickému hnutí. A ne že by to byli jen tak nějaké teoretické deklarace: jednoduše jsme je vymazali.(Adolf Hitler)

(též zde, a zde)

Přesto když Papež (se známou minulostí) obviní ateisty z toho že jsou hrozbou pro svět, nestane se vůbec nic? Jak to, že dodnes může kdokoli v jakémkoli veřejném projevu obviňovat ateisty z těch nejhorších zvěrstev aniž by se dočkal alespoň oprávněného znechucení. Dokonce v téměř každém filmu, kde se vyskytne nějaký ateista je to vždycky záporná postava, protože se to smí!


Ateisté byli přece po tisíce let historie především obětmi! Byli upalováni, věšeni mučeni a vražděni všemi představitelnými způsoby.
Obvinění z bezbožnosti padlo na největší myslitele antického světa - na Sokrata, Anaxagora, Alkibiada a  Aristotela.
Víme že se to dělo ve starověku, středověku i novověku. Ateisté jsou pronásledováni v muslimských diktaturách, v Rusku, Indii a perzekvováni v Polsku a USA. Jak to že o tom nejsou žádné zprávy?
Zatímco počet židovských obětí známe alespoň rámcově, o lidech kteří byli a jsou utlačováni i zabíjeni proto že nebyli věřící, nevíme vlastně nic. Nikdo nikdy neudělal alespoň nějaký odhad tohoto problému.

 Tisíce let teistické šikany žádná kniha nezpracovává!

Žádné komentáře:

Okomentovat