Počet zobrazení stránky

středa 9. října 2013

Absurdita voleb 2013

Mám jistý zdánlivě schizoidní problém. Zatímco západním, zvláště pak francouzským sekularistům vyčítám přehnanou náklonnost ke stranám na nejzazším křídle levicového spektra a skřípu zuby když jde Michel Onfray hodit svůj hlas komunistům, v naší zemi se naopak děsím voleb, kdy lidé bojující slovy proti církevním defraudacím půjdou volit TOP 09 a zastánci podnikání ODS.

Přitom nedávná zkušenost nám jasně říká že volení naší „pravice“ neochrání vůbec žádný trh, natož nějaký svobodný a rozhodně nás neochrání před zvyšováním daní nebo zneužíváním médií a školství bohatou  náboženskou minoritou, ale zato nás možná „ochrání“ před investováním vybraných peněz do obecně prospěšných projektů.

Rozhodně nemůže být zárukou morálky a zákonnosti strana, která schválila tolik tunelů (včetně toho zatím největšího) jako ODS, která má ve svých řadách nepotrestaného podvodníka Marka Bendu přímo v ústavním výboru a která přijímá zákony s podporou zločinců.

Stejně si ale musím rýpnout i do voličů „levice“. Myslet si že nám automaticky vláda ČSSD či KSČM zajistí lepší životní podmínky je nesmysl. Ostatně pokud je možné, aby se na nejvyšší místo v takovéto straně vyšplhal člověk typu Paroubka, který byl stejně vzorným příkladem zbohatlického buranství jako jeho kolegové z opačného politického tábora, pak je možné vše, jen ne právě to co od levice očekáváte.

Milí přátelé, skeptici, ateisté, racionalisté, lidé chlubící se racionálním, kritickým myšlením a vyšším IQ než věřící, prosím pouvažujte o tom, že víra v levo-pravé politické tábory je stejně absurdní jako víra v jakéhokoli boha, reinkarnaci, orgonit či levitující mnichy, protože obvyklá očekávání jsou v rozporu se zkušenostmi, které jsme s nimi udělali.

Nebudu nikomu z vás zazlívat, že volil stranu takovou nebo makovou, jen prosím nepřikládejte své značce až zase takový význam. Nezahlcujte mi Facebook ani diskuse sděleními typu: Kdo nevolí Karla, jako by ani nežil! Vol větší zlo! Proč volíš cizí pitomce, když můžeš volit ty naše?!

Pokud se ptáte, koho budu volit, klidně vám to prozradím, ale prosím zdržte se nejen nenávistných, ale i radostných komentářů. Budu volit Piráty. Je mi jedno, že si myslíte, že jde o stranu složenou ze samých zhulenců (což je asi pravda), je mi jedno že jsou podle vás možná stejně úplatní jako všichni ostatní (což je možné, ale na rozdíl od ostatních straníků nikoli jisté). Je mi dokonce jedno i to jestli si myslíte, že se nemají šanci do poslanecké sněmovny dostat. Pro mě zastupují něco, co má smysl hájit a co jim věřím, že (alespoň zatím) opravdu hájit budou – svobodné šíření informací. A v tomto bodu jsem jim schopen věřit.

Je mi jedno, že tento bod mají v programu i ostatní strany, protože ty už dokázaly, že jim věřit nelze. Jestli máte pocit že je můj hlas vyhozený, tak si laskavě uvědomte, že pokud nemám důvěru v žádnou z „velkých“ stran, tak také nejen nemám povinnost je volit, ale dokonce je pro mé vlastní svědomí zásadní jim hlas nedat. Nikoho nepřesvědčuji, aby volil stejně jako já, jen se prosím u volebních uren zamyslete nad tím, co děláte. Děkuji.


PS: Absurdní je, že bych si vlastně měl přát drtivé vítězství TOP 09, protože pak by asi i studenti nadopovaní nenávistí ke všemu co by mohlo jen působit levicově, pochopili že tohle prostě nejde.

Žádné komentáře:

Okomentovat