Počet zobrazení stránky

středa 27. srpna 2014

Strach z obvinění z islamofobie vede k rasismu

Tak bych tu pro vás měl další novinářskou perlu. Na Novinky.cz si můžete přečíst fantastický titulek:  Proti Asiatům zneužívajícím děti anglická policie nezasáhla, bála se nařčení z rasismu. Předpokládám, že se autor tohoto článku také bál obvinění z rasismu a tak se dopustil prapodivného veletoče.

Označení Asiaté se totiž tradičně používá pro rasu, která je značně odlišná od etnického složení zločinců, kteří tvořili gang znásilňující děti, jak ostatně ukazují i jejich jména: Zafran Ramzan, Umar Razaq, Adil Hussain, Mohsin Khan a Razwan Razaq.



Tato partička má do současnosti na svědomí kolem 1400 znásilněných dívek.

Upřesnění, že většina pachatelů pocházela z Pákistánu nás dovádí na stopu toho, o co vlastně šlo. Policisté a městští radní se nebáli nařčení z rasismu ale z islamofobie. Islám totiž požívá velmi podobné pochybné výhody jako představitelé jíné konfese - katolicismu. Náboženství má zjevně nějakou výjimku v trestním právu, pokud se týká znásilňování dětí.

Nicméně ze zpráv nelze odvodit, že by zrovna tato skupina zločinců byla nějak motivována islámem, zato je naprosto zřetelně vidět, jak strach z nařčení z islamofobie bránil policii i voleným úředníkům plnit své povinnosti.

Paradoxně výsledkem všeho je opravdu ta nejčernější propaganda a nejhorší druh rasismu, jaký si můžeme představit. Zatímco označení "muslim"neříká nic o rase, ale pouze o světonázoru, ozančení Asiat, rasu opravdu označuje a je v tomto směru rovnocenné označení černoch. Mongoloidní rasa bývá označována jako Asiaté už několik staletí. Proto se nám také pod tímto názvem nevybaví Rus či Syřan, ale spíše Japonec, Číňan, Mongol či Korejec. (Těm by však takové chování jistě tak dlouho neprocházelo.)

Z toho, že bude při použití označení rasy autor považován za rasistu však neměl strach ani britský ani český novinář. Strach měli pouze z náboženství.

Žádné komentáře:

Okomentovat