Počet zobrazení stránky

pondělí 29. září 2014

Islám jako volební kýč

Přiznávám, že jsetli se něčeho v kampani proti islámu bojím, tak je to právě to aby se tohoto tématu chytili politici a udělali z něj volební kýč. Kdykoli totiž něco takového udělali, mělo to naklonec přesně opačný důsledek, než propagovali. Stačí připomenout jak Nečas varoval před zdražováním.


V současné době se něco podobného děje s tématem islámu. Islám je totalitní ideologie a téma islamizace je příliš závažné, než aby si s ním pohrávali podřadní politici v rámci reklamní kampaně. Na Praze 8 se totiž začal objevovat ve schránkách letáček s nápisem: Jsme proti islamizaci Prahy 8. Vypadají takhle:


Nevím, kolik lidí na to chytí, ale rozměr blbosti je to neuvěřitelný. Možná dokonce trumfne volební heslo "Štve mě to co vás". Problém s islámem, jak jsem už několikrát poukazoval, vlastně není problémem s islámem jako takovým, ale s postupem proti němu. Radikální muslimové zneužívají amorální zákonné výhody, které získaly církve. Jinak by nebylo nijak těžké proti islámským extremistům zasahovat i u nás.

Jistě má smysl o tom mluvit tam, kde vznikají problémy na lokální úrovni, ale řešit se musí už na mnohem obecnější úrovni. Nemůžete obecně uznávat totalitu a v Horní-Dolní si vést demokracii. Prohlášení "Jsme proti islamizaci Prahy 8" je na stejné intelektuální úrovni jako "Ubráníme naše okresní město před zákonem o církevních restitucích." Ne neubráníte!

Na druhou stranu proč se tomu divit? Za tímto plakátkem je totiž Občanská konzervativní strana a za ní Jiří Janeček, kterého členství v řadách Mladých sociálních demokratů dovedlo spolehlivě do ODS, kde radil známému přílepkovému záškodníkovi Marku Bendovi. Když si tu klikatu cestu představíte, dojde vám, že je to právě jeden z těch, kvůli nimž problém s islámem vlastně vznikl, samozřejmě jako vedlejší důsledek problému s katolickou církví.

Žádné komentáře:

Okomentovat