Počet zobrazení stránky

středa 4. března 2015

Ohnisko problému

V politice je taková tradice řešit všechno vždycky z opačného konce, než odkud bychom to řešili my obyčejní lidé. Jsem rád, že nám do řešení obyčejných životních problémů politici moc nezasahují, protože kdyby měli politici řešit havárii auta, které narazilo do zdi, pravděpodobně by nejprve opravili zeď, vyrobili novou fasádu, zaspárovali praskliny na útratu majitele domu a teprve pak se snažili auto vytáhnout. A když by zjistili, že byl řidič nalitý jak dělo, ještě by si s ním šli dát frťana.

Přesně takto vypadá náš problém s uprchlíky. Řeší se kam je dáme, jestli je tu chceme nebo nechceme, ale nějak nám z hledáčku uniká, že hlavním problémem těch lidí není to, že není kam je uskladnit, ale že to jsou uprchlíci. O tom, že nejčastějším uprchlíky z oblastí válečných konfliktů bývají ekonomicky prosperující  lidé a nikoli ti chudí, o nichž se vždy mluví, protože ti prostě na cestu nemají, už ani nemluvím.

Pravděpodobně nikdo neprchá s úmyslem založit si na uprchlictví kariéru, takže prchají z toho důvodu, že je doma něco ohrožuje. Typicky třeba problém hádek kolem islámského terorismu. Je řešitelný, protože všichni víme, kdo je hlavním sponzorem džihádistů. Evropa a USA má dostatek prostředků, aby v tom udělala pořádek. Namísto toho ale pořádjí evropští a američtí politici s nejodpornějšími diktátory na planetě objímací orgie.

Takže stejně jako mohu říci, kde je počátek problému s islámským terorismem, mohu také říci kde je počátek vzestupu diktatur. To ohnisko není v Rusku ani v SA nebo Kataru, je tady. Dokud naši politici tak milují totality a my s tím nejsme schopni nic udělat, jsme příčinou problému - my atlantická civilizace, my Evropa, my Česká republika, my voliči, my občané.


Karel Schwarzenberg a šejk  Hamad bin Khalifa Al Thani (Katar) sponzor Hamasu, Ansar Dine a Fronty  Al-Nusra



Prezident USA Barack Obama a saúdský diktátor Abd Alláh bin Abd al-Azíz (zemřel letos v lednu), zavedl zákony trestající ateismus.



Poznámka: To že se Abd Alláh bin Abd al-Azíz dožil 90 let by měl být jasný signál pro všechny, kdo ještě věří v nějakou "boží" nebo "kosmickou" spravedlnost, že tak svět nefunguje - pokud s tím něco neuděláte, dožijí se zpravidla hajzlové velmi vysokého věku.

Žádné komentáře:

Okomentovat