Počet zobrazení stránky

pondělí 15. června 2015

Islám je super, migranti jsou uprchlíci a proto nepřijímáme nikoho

Spousta lidí teď má problém s vysvětlováním, kde se vzala taková vlna odporu vůči uprchlíkům. Největší pitomci mezi nimi mají jasno - jsme prostě národ xenofobních nácků a všude hlídkují  mlátičky z IvČRn.

Mám na to jinou teorii, která se mi jeví jako mnohem pochopitelnější - lidé nevěří své vládě a soudům. Ano, ani těm českým, ani těm evropským.

Mají k tomu důvod, protože vlády, policie a soudy v zemích s početnější muslimskou menšinou v těchto situacích pravidelně selhávají a není důvod věřit, že bychom měli o tolik lepší (výkonnější, silnější) policii a soudnictví než třeba Belgie, Velká Británie nebo Francie. Tuto jistotu jim vláda ani média dát nemohou, dokáží ale očernit protivníka.

Proto je podle našich médií hnutí Islám v České republice nechceme  proti imigraci ve smyslu migrant = uprchlík. Poznamenávám, že neexistuje žádný dokument, tohoto hnutí ve kterém by se opravdu IvČRn stavělo zcela proti imigraci.

Ve středu tohoto hnutí jsou totiž potomci imigrantů i imigranti a rozhodně nejde o nějakou "rasově čistou" společnost už proto, že by asi bylo vyloučeno aby se tahle skupina shodla vůbec na nějaké rase. Ostatně u některých z nich je těžké odhadnout i jakého jsou pohlaví.

Proč tedy musí být tohle hnutí proti uprchlíkům? No protože je islám přece super! Je to přece náboženství míru ne? Říkal to papež i dost našich politiků.

Víte, tohle je vlastně vůči uprchlíkům, tedy těm skutečným uprchlíkům strašně odporná propaganda. Nejen česká, ale i evropská média se snaží seč mohou obrátit diskusi o islámu v diskusi o Afričanech (aby byla rasistická) a diskusi o ekonomických nebo dokonce nábožensky motivovaných migrantech v diskusi o uprchlících. Stavějí tedy skupiny, které jsou proti posilování islámu do role nepřátel uprchlíků.

Česky se takovým diskusím říká "já o koze, on o voze".

Uprchlíky, tedy skutečné uprchlíky bychom přijímat měli, i když by nám asi nemělo být jedno před čím prchají. Prchat se dá i před trestem za skutečný zločin. A samozřejmě by nám nemělo být jedno v jakém množství, protože se musíme vejít do ekonomických a sociálních limitů státu.

Na druhou stranu neexistuje morální povinnost přijímat ekonomické migranty a samozřejmě také ani zastánce ideologií, jako je třeba islám,  které si kladou za cíl rozvrácení práva a státu.

Dokud je ale oficiálně islám super, budou média vykreslovat Čechy jako rasisty a nepřátele veškeré imigrace. Pokud bude celý spor mediálně unášen tímto směrem, pravděpodobně nakonec zablokuje možnost přijímání uprchlíků úplně. Buď kapacity určené pro uprchlíky zaberou ekonomičtí migranti, nebo (takto vyprovokovaná) vlna odporu zastaví imigraci nadobro.

1 komentář:

  1. Živě jste mi připoměl tu anekdotu, co se říkala o socialistech v polském sejmu. Pozorujte poslance na schodech před sněmovnou. Jakmile není poznat jestli jde nahoru nebo dolů, je to socialista.
    Btw, Bible - Matouš 5,37 - říká (čas od času se tam něco najde): "„Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, pochází od zlého ducha“

    OdpovědětVymazat