Počet zobrazení stránky

středa 23. září 2015

Pozor na kameramany - kopou!

V rámci šílení kolem "kopající kameramanky" mě zaujalo, že nezazněl jeden docela podstatný argument:

Kameramani kopou!

Chci říct, že je to normální, dokonce je to pro natáčení v davu jedna ze základních rad:

Kopejte kolem sebe!

Lidé jsou tak zakousnutí do představy, že "někde přece musí být ten zlý fašoun, na kterého bychom si mohli ukázat" že jim úplně uniká tahle základní poučka. Kameraman nemá volné ruce, nemůže lidi kolem sebe lidi odhánět nebo odtlačovat, kamera za kterou má zodpovědnost a která stojí nekřesťanské peníze se mu opírá přímo o oko, když do ní dostane ránu, tak ho to složí.

Rozumíte? Znamenalo by to, že spadne na zem v prchajícím davu.

Proto když se kameraman dostane do nepřehledného davu, který ani pořádně nevidí, protože mu kamera brání v odhadu vzdálenosti, tak dokonce musí kopat! Dělá si tím prostor kolem sebe.

Může kopat naštvaně, agresivně i zoufale, může mít nevím kolik motivací, ale kopat musí, protože nemá žádný jiný způsob, jak udržet lidi od sebe.




Podle novinářů, podle našich českých novinářů, je  Petra Lázló bezcitná bestie která si pravděpodobně zaslouží vyhazov. (někdo jí v současné době vyhrožuje i smrtí.)  Já to považuji za vrchol pokrytectví. Dosti důvodně se domnívám, že by v její situaci jednali podobně, ne-li stejně.




Snažil jsem se na videích sdílených obhájci i žalobci rozlišit jestli opravdu prchajícímu  Usámovi Abdulovi Mohsínovi podrazila nohy a docházím k názoru že ne, ale že ho kopla. Rána směřovala do výše kolena. Dokonce bych hádal že tuším proč. Podívejte se, kde je v onen okamžik jeho taška, kterou mává kolem sebe.


Nemohu tvrdit, že to Petra Lázló neudělala z nějaké vnitřní pohnutky, jako třeba rasismus nebo láska k UFO, ale nemohu ani tvrdit opak. Tedy nemohu prohlásit že by z tohoto záběru, stejně jako ze záběru z jiného úhlu vyplývalo že jí cloumá nenávist.

Jediné co z něj vyplývá je že kameramani kopou. To že Petra Lázló nakopla shodou okolností zrovna člověka, který má na profilovce ve facebooku vlajku Al Nusrá je pouhá náhoda. Nakopla by pravděpodobně úplně stejně policajta jako Eskymáka nebo bojovníka proti palmovému oleji.

Kameramani kopou!



Dodatek: Tento článek jsem napsal z vlastní zkušenosti, v zápětí jsem si v tomtéž duchu pokecal s jedním majitelem jistého televizního vysílače, nicméně pak mě na mou facebookovou stránku napsali dva kamarádi, kteří se kamerou živí aby mi sdělili že kameramani nekopou. Zjevně se názory na okopávání i mezi kameramany různí.


Žádné komentáře:

Okomentovat